Diverse nyheder

Skal din arbejdsgiver tilbyde dig arbejdstøj?

Hvis du arbejder på den lokale tank eller på en fin restaurant, vil der ofte være arbejdstøj til de ansatte. Her er hensynet selvfølgelig, at kunderne skal kunne kende personalet, og at firmaet har en rød tråd. Altså er der ikke tale om noget lovkrav.

Hvad så med håndværkerfagene? Her kan ske skader og uheld, hvis det rette arbejdstøj og -sko ikke benyttes. Betyder det så, at din arbejdsgiver skal give dig disse remedier til dit arbejde?

Du kan få svaret og nogle gode råd her i artiklen.

Marionetdukker stilles på rad og række

Overordnet er svaret faktisk nej. Din arbejdsgiver er ikke forpligtet til at give dig arbejdstøj. Dog er der remedier, som er essentielle for arbejde som værktøj eller specielt udstyr til krævende situationer, som arbejdsgiveren skal tilbyde.

Dine arbejdsbukser, -trøjer, -jakker mm. er i de fleste tilfælde blot noget arbejdsgiveren tilbyder for at være en god arbejdsgiver. Husk dog på, at du altid selv kan finde noget billigt arbejdstøj og købe til privaten eller foreslå til chefen.

Et andet aspekt ved den gavmilde chefs indkøb er selvfølgelig også den røde tråd. En professionel stor eller mellemstor virksomhed tilbyder naturligvis arbejdstøj og remedier til sine ansatte.

Det ser bedre ud, når kunder kommer på besøg. Og de ansatte ved, hvem der arbejder i virksomheden, som kan være et sikkerhedsmæssigt hensyn. Logoet på brystet eller ryggen gør den sikkerhedsansvarlige tryg i troen om, at det ikke er en uvedkommende, der har fundet vej ind på jeres arbejdsplads.

Bestil arbejdstøjet gennem virksomheden

Er du i den situation, at du ikke får arbejdstøj gennem virksomheden, kan du som en trøstepræmie få en bedre pris. Du kan tage en snak med din chef om at købe arbejdstøjet gennem virksomheden, hvis tøjet faktisk kun bruges til arbejdet.

I så fald kan momsen trækkes fra. Det gælder også i tilfælde, hvor du heller vil have noget andet arbejdstøj, end det din chef tilbyder. Igen er der dog ikke tale, om at chefen skal hjælpe dig til at købet af dine yndlings sikkerhedssko.

Tag derfor en god snak med din chef eller en kontoransat, inden du bestiller noget hjem i deres navn. Det kan give en stor skideballe, hvis sådan noget ikke er efter aftale.

Der kan være et hav af juridiske årsager til, at din chef ikke ønsker, at du bestiller eller bruger eget arbejdstøj mm. Så forhør dig, inden du sætter dit gode job i fare.