Diverse nyheder

Forny dit hjem med nye gardiner

Forandring fryder. Nogle gange skal der ikke så meget til, for at ændre noget derhjemme, og det virker anderledes. Du behøver for eksempel slet ikke at skifte alle møblerne ud eller male væggene, for at din stue ændrer look. Nogle gange kan nogle mindre detaljer gøre en ret stor forskel.

Sådan kan det virke, hvis du skifter gardinerne ud. Det kan gøre en ret markant og overraskende forskel, at gardinerne er anderledes.

Din stue eller hele dit hjem kan komme til at ændre look, når du giver vinduerne noget nyt tøj. Prøv det, og du vil nok blive temmelig overrasket over effekten af den detalje.

Hvilke slags gardiner findes der?

Der findes flere forskellige typer af gardiner. Om du vælger den ene eller den anden type gardin, vil have en ret stor forskel, når det kommer til rummets udtryk. Du kan for eksempel vælge imellem disse gardintyper:

 • Traditionelle stofgardiner
 • Rullegardiner
 • Plissegardiner
 • Persienner
 • Lamelgardiner
 • Undergardiner
 • Insektnet
 • Mørklægningsgardiner
 • Foldegardiner
 • Trådgardiner
 • Elektroniske gardiner

Som det tydeligt fremgår af denne lange liste, så findes der mange forskellige typer af gardiner. De kan være lavet af forskellige materialer, og de kan have alle mulige farver og udformninger. Derfor kan nye gardiner være med til at skabe en ny stemning i et rum eller i et helt hjem.

Opgrader stilen med nye gardiner

Da forskellige typer gardiner har forskellige udtryk, så vil et rum kunne ændre udtryk bare ved at få en anden slags gardiner. Det kan være en forskel imellem mørke og lyse gardiner, eller det kan være en forskel imellem tunge plysgardiner og lette foldegardiner eller persienner. Det kan gøre en markant forskel i rummet.

Hvis du for eksempel ser her, så vil få et godt overblik over, hvilke forskellige gardintyper der findes. Hvis du forestiller dig dit hjem med en anden farve eller type gardiner, så har du en idé om, hvor meget det kan betyde.

Du kan enten vælge at give hvert rum i huset sin slags gardin, eller du kan vælge at have ens gardiner i hele hjemmet. Det kan også give nogle forskellige udtryk. Gardiner er praktiske, og de skaber hygge, men det er i høj grad også med til at give et hjem et særligt look.

Selvfølgelig sidder hele dit hjems stil ikke i gardinerne. De er stadig en detalje i det samlede billede. Derfor bør du også vælge nogle gardiner, der passer til resten af stilen i de enkelte rum og i hjemmet som helhed. Det giver en god ro og harmoni. Hvis der stilmæssigt er alt for langt imellem gardinerne og resten af din indretning, så kan det nemt virke som utilsigtet stilforvirring.

Der kan dog fint være en kant, så der er et spil i indretningen, men der kan være tale om en hårfin balance. Tag gerne gardineksperten med på råd, hvis du er i tvivl om, hvilken slags gardiner du skal vælge. Det kan altid betale sig at lytte til en dygtig fagmands vurdering.

Desuden er det altid nemmere at skifte gardinerne ud, end det er at skifte hele interiøret ud.